Smält smör och blanda med citronsaft – för veganskt, byt smöret mot mjölkfritt smör eller rapsolja. Koka under tiden upp vatten med grönsaksbuljong i en separat kastrull
Späd eventuellt med lite mer vatten. Fräs lök och vitlök. Lägg i kryddor och öl. 1,5 kg högrev3 gula lökarnågra vitlöksklyftor2 lagerblad1-2 jalapeño - beroende på styrka1 -2 tsk spiskumminmånga drag på pepparkvarnensalt1-3 chilipulver 1-2 msk pimentón de la Vera (rökt paprikapulver)1-2 msk Worchestersås1 flaska mörkt öl100 gr mörk chokladGör så här. guacamole, pico de gallo etc 1,5 kg högrev
Börja med att bryna högrevenmed smör och rikligt med salt samt vitpeppar så den får färg runt om. Lägg i maizenan utrörd med lite vatten i skyn och koka upp, smaka av med salt och svartpeppar och slå såsen på kött och grönsaker
Skär kasslern och hyvla osten i mindre bitar, blanda samman med grönsakerna och creme fraichen. Idag blev det i alla fall bakad potatis med kassler till lunch, inte så fancy värdig en nationaldag kanske, men det dög alldeles utmärkt
Vänd champinjonerna i lite olja och krydda med salt och peppar. Skala och tärna rotsellerin. Blanda crème fraiche och pepparrot och smaka av med salt och peppar
4 500 g högrev olja (till stekning) 4 schalottenlökar 3 röda paprikor 1 chili 4 pressade vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 3 msk kalvfond 5 dl vatten 6 medelstora potatisar 3 msk tomatpuré salt peppar 2 dl rysk yoghurt (17%) ev färsk timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.