Gnid in köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan. Blötlägg lergrytan i ca 15 minuter. Ställ in lergrytan med steken i kall ugn, vrid upp till 175 grader och låt stå i ca 2 timmar
Skala och skär morötter och äpple i mindre bitar. Torka av lergrytan lätt. Ställ lergrytan i kall ugn. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i ca 15 minuter
2* Skala lök potatis skär i klyftor. 1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter. 3*Lägg potatisen i botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över
Skala och skär vitlöken i små bitar. Tvätta och rensa kycklingen, lägg den i en lergryta (med lock). Skala potatisarna skär de i klyftor och ta de i grytan
Skala rotfrukter och lök och skär i grova bitar. Jag gillar att laga mat i min lergryta eftersom det är så enkelt, maten sköter sig själv i ugnen och det blir alltid fantastiskt gott
Lägg bullarna i lergryta (som fått ligga i blöt) efter hand. Klassisk svenskt, som vi ju alla vet, inte minst vet IKEA det, inte var och en sak för sig, men kombinationen är ju väldigt svensk
Hacka de gula lökarna och lägg de i botten på lergrytan. Blötlägg lergrytan i minst 15 minuter. Blanda alla ingredienser till såsen, och låt dra minst 30 minuter
När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen. Sätt ugnen på 200 grader och blötlägg lergrytan 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader och blötlägg lergrytan 20 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.