Stektsvampmed brödsmulor, vårlök och rosmarin – en receptskiss. I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprättmed krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök
Chili och vitlöksstektsvamp525 g champinjon, färska och i skivor 2 msk olivolja 30 g smör 1 klyfta vitlök 2 röda chilifrukter, finhackade 1 kruka färsk persilja salt peppar. Stekt ryggbiff480 g ryggbiff [4 bitar à 120 g] salt peppar 3 msk olivolja 50 g smör 1 klyfta vitlök 1 kruka färsk timjan
Lägg upp en lagom mängd sötpotatispuré på tallrikar och över det en del grönkåls-kantarellblandning och på detta den stekta laxen med skinnsidan uppåt och till sist några matskedar av "pinjekärnsmöret" över laxen
Stekt rödlök, grönkålmed en touch av whiskysenap (från Hovdelikatesser), citron och grädde. Som tur är förändras, eller snarare utvecklas, smaken med åren
Jag mixar exempelvis rå grönkål i smoothies, steker den med rödbetor och vita bönor, lagar grönkålsmos av stammarna, gör grönkålspudding eller som idag då jag stekte färsk grönkål tillsammans med lök, vitlök, blodapelsin och matvete
Vänd leverskivorna i vetemjöl som kryddats med salt och svartpeppar. Stek dem på ganska svag värme i resten av matfettet i en annan stekpanna - levern ska vara knappt genomstekt (nja, jag vill nog ha den ordentligt stekt men för den skull inte torr och skosulig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.