När lergrytan är färdig att använda lägger man rotgrönsakerna i botten på grytan med två oskalade vitlöksklyftor, två lagerblad och en skvätt olja samt några hela pepparkorn
Blötlägg lergrytani kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet ilergrytanoch strö resten av kryddorna över, skiva löken ochvitlöksklyftornaoch lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet. Lägg lergrytani ugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vändrostbiffenoch sänk värmen till 175 grader i ca 1 timmeoch 40 minuter. 2 kg rostbiff (400 g). 2 msk chilipulver. 2 msk basilika. 2 msk pepparblandning. 2 msk potatiskrydda. 2 msk paprikakrydda. 2 vitlöksklyftor
Varva kycklingenmedövrigaingredienser en lergrytanoch häll på vattnet. Skala löken ochvitlöken, krossa vitlökenmedknivbladetoch dela cocktailtomaternai halvor
Lägg bullarna ilergryta (som fått liggai blöt) efter hand. Låt smeten stå och dra sig en stund medan du pysslar och värmer på smör i ett stekjärn, gör jättestora köttbullar och platta till, stek på båda sidortills fått färg
Gnidinfiléernamed salt, ingefäraoch peppar. ) Som vissa av er kanske redan har sett här så blev det en riktig skånsk husmanskost som stod på bordet idag, en äggakaga med fläsk ochlingonsylt, så gott så
Lägg lök, morötter ochchampinjonerilergrytanoch täck medtimjankvistar. Har man ingenlergryta går det naturligtvis bra att tillaga rätten i en vanlig gryta med lock på
(Du som inte har lergryta kan använda en ugnssäker form med lock. Vispaihop ananassaft (ananasbitarna får vänta), soja, madeira, brun farin, crème fraîche ochmaizenaredning
Stek på de grovt hackade äpplenaoch löken, med curry i smör. Idag har jag tagit en majskyckling, kört den ilergrytanoch lekt litemed en av minafavoritsåser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.