Vi komponerade en lite spretig, men förbannat god middag med lax- och wasabisnittar, svampkrämsfyllda petitchouxer, wienerschnitzel och en färgsprakande efterrätt på inkokta små rabarber med lemon curd, vaniljkräm, en hårdare vaniljgräddegelatingrejoch krossade drömmar
Petit choux är en liten fransk luftig bakelse som oftast fylls med en vaniljkräm eller grädde. Förra året gjorde jag semmelkladdkaka och i år ville jag testa göra petit choux semlor
Vispa gräddeoch spritsa på, lägg på locket och pudra över florsocker. Petit choux. Fyll en spritspåse och spritsa ut önskad storlek på plåt med bakplåtspapper
Mina fluffiga PetitChouxer som jag bakat blev så goda med mandelfyllning och lättvispad grädde. Skär ett lock och helst med en sågtandad kniv då petitchouxerna är lite sköra
Tillsätt mjölet och rör kraftigt med en träsked tills smeten släpper från botten och kanter. Skär försiktigt av ett lock och lägg i fyllningen strax innan serveringen
Igår åt vi ju frasvåfflor med rom, rödlök, gräddfil och dill till middag och fick lite av tillbehören över så jag tänkte fylla några av petit chouxen med dem och äta som förrätt innan köttfärspajen är färdig
Baka petit choux mixen enligt anvsingarna på förpackningen ( gör de tsk stora) och klipp sedan ett jack och använd en sprits med smal öppning eller en plastpåse och spritsa in fyllningen
Ta från värmen och tillsätt äggen ett i taget under kraftig vispning. 1Koka upp smör och vatten i en kastrull. 1Skär eller klipp av ett lock och fyll med t ex gräddeoch bär, vaniljkräm eller crème fraiche och räkor
gräddeoch bär, så har man en efterrätt istället. Jag gjorde två olika röror som jag fyllde petitchouxernamedoch på ett enkelt sätt hade jag två olika tilltugg, så lika men ändå så olika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.