Det är ju inte konstigt att en börjar längta efter julen med detta vinterväder och i veckan tror jag bestämt det får bli en sats av dessa julköttbullar klassiskt kryddade med kryddpeppar
Köttbullar är ju en av våra mest klassiska rätter som går att variera i all oändlighet. Blöt händerna och forma sedan köttbullar i valfri storlek och lägg på bräda eller tallrik
De här köttbullarna kreerades till påsken, men eftersom jag gjorde en stor sats när jag ändå var igång gjorde jag också några lite större bullar, som maken och jag festade på i förväg tillsammans med pasta och god pindjur
Forma köttbullarav smeten. Köttbullar. Blanda en lag av citronsaft, socker, salt och peppar. Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften (spara skalet till köttbullarna)
Köttbullar är ett måste på julbordet, så varför inte göra dom lite extra juliga. Jag har hört av vänner att folk kommer använda krossad pepparkaka istället för ströbröd när dom ska griljera skinkan
Smula sönder brödet och lägg i tomatjuicen ca 5 minuter. Arbeta färsen med salt, peppar och mynta. Blanda alla ingredienserna och arbeta samman till en jämn färs
Det finns såklart ett utbud av ”finare” köpe-köttbullar som man kan välja exempelvis Stensåkra som säljs i mindre förpackning och är himla goda att skiva till smörgåstårtor eller ha kalla som fyllning i baguetter
Jag är riktigt urusel på köttbullar. )För ett tjugotal köttbullar behöver du. Rulla den lösa smeten till köttbullar och stek på medelvärde i mycket smör
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Rulla till köttbullar och placera på en smord plåt alternativt en med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på cirka 250 grader tills köttbullarna fått en fin gyllenbrun färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.