ris, Naanbröd, ugnsrostad blomkål medindiska kryddor och lime. Detta är ett experiment signerat herr Mårtensson, ett experiment som han lagat till med både lammbog och, som i lördags, griskinder och båda tyckte vi att dom smakade lika gott
Well, här kommer i alla fall receptet på Najnis höstiga köttgrytamed en touch av apelsin. Sisådär ja – då har det blivit dags att dela med sig av ännu ett av de recept som lagats här i Najnis kök denna helg
Servera tillsammans med ris och gärna ett gott bröd till. Idag kokas det köttgryta på högrev. Självklart blir det bättre med ex färsk ingefära och vitlök
Lite smått och gott att fylla bröden med. Istället fick det bli en indisktouch på det hela. Jag kryddade med 2-3 tsk garam masala, 1-2 krm anchochili och salt
Vi bryter brödet i bitar och äter grytan med hjälp av bitarna. Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Kanske den godaste gryta jag gjort och då är ändå min Älggryta med svamp och lök sjukt god. Red av grytan och späd ev om du vill ha mera sås smaka ev av med mera salt, peppar, örter, vinäger, senap och lingonsylt, kan behövas eftersom jag har tagit mera vätska än i orginalreceptet
Stek köttet i smör tillsammans med salt och peppar. Servera med kokt potatis eller potatismos. Mustig köttgryta i lergryta 4 port. Ger 5 points/port och 7 med valfri mängd potatis. 7 med valfri
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.