När köttet är helt svalnat, slå in det i plastfolie och lägg det i frysen i ett par timmar. Att sitta och tugga på rostat formbröd med räkost är strängeligen förbjudet
Till huvudrätt åt vi en Fredagsmysig Fläskfilé som jag gjorde förra fredagenmen dubblerade receptet och använde färsk timjan i den ugnsstekta potatisen samt lite mindre chiliflakes i fläskfilén
Hanen däremot ska vara en delikatess enligt de som gillar konsistensen. I går förenade jag nytta med nöje och tog enlångpromenad till Limhamns Fiskrökeri
I boken görs grytan på sötpotatis, som namnet antyder, men det finns ett tips i receptet om att ersätta sötpotatisen med en blandning av kålrot och morot, vilket jag valt att göra (därav namnet falsk sötpotatis)
”Ledsen att du måste arbeta med ett klantarsle och idiot. Romantiken är död. ” Igår flyttade han till min stora glädje tillbaka igen, men eftersom jag vaknade med öronvärk inklämd mellan två svettiga barn blev det ont om romantik ändå…
Blanda sen örterna med creme fraichen och det avsvalnade citronkoket, smaka av svartpeppar. Den här lilla smarriga aptitretaren passar helt utmäkt till välkomstbubblet på Nyårsafton
Jag jobbade sent och var tvungen att handla och därför blev det ännu senaremiddag, ikväll åt vi pasta med tryffelolja och oxfilé, tar bara några minuter att göra
Ugnsbakade rotfrukter med kummin från den fina affären Rötter i Malmö tillsammans med gräddkokt brysselkål smaksatt med senap och senen hög proteiner i form av marinerade du puy linser
Dennamiddag var magisk, så fruktansvärt gott och vi avslutade middagen med mörk choklad pannacotta med salty pecan och hallon men det inlägget kommer senare i ett eget inlägg så slipper detta bli så fruktansvärt långt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.