Ugn. 225 grader. Dela varje tinad smördegsplatta i 2 delar och kavla ut varje del till ca 13 x 13 cm. Dela osten i 4 bitar och vira in varje bit i skinka till täta paket
Dela smördegs plattorna ipå mitten i ca 10*10cm och kavla ut dem lite. smält osten i en kastrull. skiva ner skinkan i sm stavar, och lägg den i den smälta osten
Sätt ugnen på 225º. Tina smördegsplattorna. Skär bort vaxet på osten och riv den grovt. Lägg lite mjöl på bakbordet och kavla ut varje degplatta till nästan dubbel storlek
Ikväll ska vi på kräftskiva hos några vänner och jag har lovat att fixa en paj. Det är ju ofta så att man dricker något starkare drycker en sådan kväll och då kan det vara bra att ha mer i magen än lite kräftor och bröd
En enkel variant på västerbottenpaj. Passar väldigt bra som förrätt eller på buffébordet. Västerbottenpaj, 10 minipajer 1 pkt smördeg 4 dl västerbottenost 2 ägg 2 dl mjölk salt,peppar Använd muffinsformat i papper, aluminium eller muffinsplåt
Mezebuffén fortsätter. Idag med filodegsrullar med fetaost. De här rullarna är goda. Verkligen supergoda. Jag visste inte riktigt hur jag skulle gå tillväga för att få till dem som jag ville ha dem och till råga på allt så var filodeg nästan omöjligt att köpa här i Helsingfors
De här rullarna åt jag första gången förra midsommarafton. Då var det en vän som lagade till dem och även om jag gillade dem redan då har det dröjt ända tills nu innan jag gjorde dem själv