Här har jag uppdaterat mitt gamla chili concarne recept inlägg - med lite fräschare bilder. Då jag lagar rätt mycket mat med dem vegetariska produkterna kan jag varmt rekommendera er att byta ut färsen mot vegefärs
Chili concarne betyder Chili med kött och tillagas olika i hela världen, min chili gör jag med tärnat nötkött som får koka långsamt och länge, på så sätt blir den mustigare och godare
När jag bodde ensam (för evigheter sen) så åt jag sån här "gammeldags" chili concarne, gjord på köttfärs, rätt ofta och tyckte att det var riktigt gott
Smula ned en buljongtärning, skär paprika i jämna bitar, lägg ned tillsammans medbaconet. "Findela" baconet och knaperstek det i en stekgryta - ta upp och låt rinna av på ett hushållspapper
Ingredienser Portioner. 4 2 gula lökar 350 g nötfärs 1 msk olja färsk eller torkad chili (efter smak) 1 tsk paprikapulver 1 krm svartpeppar 3/4 tsk salt 1 msk soja 1 burk hela tomater (à 400 g) 2 burkar vita bönor i tomatsås (à 440 g) Till servering salladskål hackad persilja sås på vinägrett Tillbehör jalapeñopeppar chips eller brytbröd Lägg till i inköpslistan
Servera med färskt bröd och en klick creme fraiche. 2 burkar krossade tomater (gärna med vitlök eller chilismak). 2 burkar krossade tomater (gärna med vitlök eller chilismak)
Idag har jag lagat Chili concarne till lunch och jösses vad gott det var med ris. Hacka löken och låt den svettas i stekpannan tillsammans med smöret en liten stund innan du lägger i köttfärsen och bryner den
Jag är nästan helt säker på att det kommer att bli avundsjuka blickar när dofterna sprider sig och andra runt omkring sitter medfalukorv och makaroner i sina lådor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.