Mina favoriter

Mina favoriter

  • 32 Recept
Mina favoriter
Pizzasallad

Pizzasallad

Älskar pizzasallad. Lassar gärna upp ett berg av den som förrätt – och äter den även gärna som topping på pizzan

Bearnaisesås a´la´Per Moberg

Har gjort bea en gång innan. som självklart skar sig och sedan har jag inte vågat mig på det igen. Ändå är det ju så grundläggande baskunskap som alla "kockar" ska kunna

Jamie Olivers bakfylleomelett

Jamie Oliver är, som du som trogen läsare säkert inte undgått, min husgud. Någon gillar Morberg bäst, någon annan diggar Mannerström och en tredje tycker Ramsay är förbannat bra

Rödspätta Grenoble.

Ok så häromdagen så bläddrade jag runt och råkade fastna på “Vad blir det för mat. ”. Jag stör mig verkligen på herr Morberg av flera anledningar men vi ska inte fokusera för mycket på det

Godaste korvstroganoffen.

m så jag springer efter som en pajas, största delen av min vakna tid går till min dotter men jag har ändå hunnit med en hel del recept som blivit smarriga, egna skriva och även andras som när jag fyllde år fick jag en kokbok som en utav mina favoritkockar kommit ut med, den ska självklart testas, så detta är Per Morbergs recept på hans korvstroganoff, den är SÅ god, och va brukar jag säga

Fläskpannkaka á la Per Morberg

4 port 300 g rimmat fläsk 4 ägg 3 dl vetemjöl 5 dl mjölk 1 dl vispgrädde ½ tsk salt nymalen svartpeppar Tillbehör

Morbergs specialpaj

Den här pajen är så otippat god. Vi gjorde den för någon vecka sedan men jag hann inte lägga in den. Det är pasta i den, vilket låter helt uppåt väggarna, men det funkar
Morbergs sjömansbiff

Morbergs sjömansbiff

Ingredienser. ca 1 kg nötytterlår. 12-13 potatisar. 5 gula lökar. 33 cl öl. 6-7 dl vatten. 2 buljongtärningar. 1 msk tomatpuré

Per Morbergs pizza moreno

Antal portioner. 4. Ingredienser. Deg. 6 dl vatten. 50 g jäst. 12 dl lantbrödsmjöl. 1 tsk salt. 2 msk olja till plåten

Morbergs sjömansbiff

Ingredienser. ca 1 kg nötytterlår. 12-13 potatisar. 5 gula lökar. 33 cl öl. 6-7 dl vatten. 2 buljongtärningar. 1 msk tomatpuré

Morbergs lasagne bolognese

Skär sidfläsket och champinjonerna fint. Finhacka vitlöken. Bryn köttet i en panna med smör. Fräs sidfläsket, champinjonerna och vitlöken i lite olivolja tills det blir gyllenbrunt och ha sedan i tomatpurén)

Falukorv i ugn

Recept. Cecilia Högberg. sön, 2013-09-29 14. 14. 30min. (0). 1. Falukorv i ugnVärm ugnen till 225 grader. 2. Skär falukorven i skivor, men inte rakt igenom, och lägg den i en ugnsform
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Fettet ifrån det salta sidfläsket, den söta moroten och lökarna, mysiga champignonerna och kryddiga lagerbladen… Om ett dygn ska den serveras till mina gäster
Västerbottenspaj med kantareller

Västerbottenspaj med kantareller

Hittade ett recept av Per Morberg som jag slängde (ja inte slängde runt med håret då),  ihop till lördagsgott, kantarellerna blev de egen plockade Haninge-svamparna

Mjukt tunnbröd

Bok rea. Hur härligt är inte det. Jag skulle kunna handla hur många böcker som helst. Inte för att jag behöver dem, utan mer för att det är kul att ha
Tonfisksmörgås

Tonfisksmörgås

Jag köpte Per Morbergs kokbok, Morberg. scenen, livet och konsten att laga mat , till min lillebror och hans sambo i julklapp
Snabba baguetter

Snabba baguetter

Recept från Per Morbergs kokbok. 25 gram jäst. 10-13 dl mjöl. 2 tsk salt. 6 dl ljummet vatten. Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, salt och mjöl
Isterband med stuvad potatis

Isterband med stuvad potatis

(Receptet kommer från ett "Vad blir det för mat"-avsnitt, dvs Morberg. Ingredienser. Isterband (säljs ofta i tvåpack)
Lasagne Bolognese

Lasagne Bolognese

Nu ni. Jag har äntligen kommit igång ordentligt efter semestern. Nu undrar ni förstås vad jag pratar om. jo jag har börjat träna med riktig disciplin igen
Jaktkojans viltgryta

Jaktkojans viltgryta

Mina kommentarer. Det är inte klokt vad mycket olika recept man får med i tidningar. I Coops Mersmak (utsedd till bästa kundtidning 2010 minsann
Toast skagen (LCHF om du vill)

Toast skagen (LCHF om du vill)

Det här receptet på skagenröra är Per Morbergs och är helt fantastiskt. Jag kan tycka att skagenröror blir för krämiga så det mest smakar dill, majonnäs och creme fraiche men för lite räkor
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

Efter all julmat känns det helt rätt med en matig gulaschsoppa. Soppan doftar härligt när den står och puttrar på spisen och smakar väldigt gott med alla rotfrukter och kryddor
Krämig och underbar coleslaw

Krämig och underbar coleslaw

Även coleslawen är Per Morbergs, och även den är den godaste så det är bara att testa. Dessutom är den enkel att slänga ihop till en köttbit eller en stark korv