Har gjort bea en gång innan. som självklart skar sig och sedan har jag inte vågat mig på det igen. Ändå är det ju så grundläggande baskunskap som alla "kockar" ska kunna
Jamie Oliver är, som du som trogen läsare säkert inte undgått, min husgud. Någon gillar Morberg bäst, någon annan diggar Mannerström och en tredje tycker Ramsay är förbannat bra
Ok så häromdagen så bläddrade jag runt och råkade fastna på “Vad blir det för mat. ”. Jag stör mig verkligen på herr Morberg av flera anledningar men vi ska inte fokusera för mycket på det
m så jag springer efter som en pajas, största delen av min vakna tid går till min dotter men jag har ändå hunnit med en hel del recept som blivit smarriga, egna skriva och även andras som när jag fyllde år fick jag en kokbok som en utav mina favoritkockar kommit ut med, den ska självklart testas, så detta är Per Morbergs recept på hans korvstroganoff, den är SÅ god, och va brukar jag säga
Den här pajen är så otippat god. Vi gjorde den för någon vecka sedan men jag hann inte lägga in den. Det är pasta i den, vilket låter helt uppåt väggarna, men det funkar
Skär sidfläsket och champinjonerna fint. Finhacka vitlöken. Bryn köttet i en panna med smör. Fräs sidfläsket, champinjonerna och vitlöken i lite olivolja tills det blir gyllenbrunt och ha sedan i tomatpurén)
Recept. Cecilia Högberg. sön, 2013-09-29 14. 14. 30min. (0). 1. Falukorv i ugnVärm ugnen till 225 grader. 2. Skär falukorven i skivor, men inte rakt igenom, och lägg den i en ugnsform
Fettet ifrån det salta sidfläsket, den söta moroten och lökarna, mysiga champignonerna och kryddiga lagerbladen… Om ett dygn ska den serveras till mina gäster
Hittade ett recept av Per Morberg som jag slängde (ja inte slängde runt med håret då), ihop till lördagsgott, kantarellerna blev de egen plockade Haninge-svamparna
Recept från Per Morbergs kokbok. 25 gram jäst. 10-13 dl mjöl. 2 tsk salt. 6 dl ljummet vatten. Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, salt och mjöl
Nu ni. Jag har äntligen kommit igång ordentligt efter semestern. Nu undrar ni förstås vad jag pratar om. jo jag har börjat träna med riktig disciplin igen
Det här receptet på skagenröra är Per Morbergs och är helt fantastiskt. Jag kan tycka att skagenröror blir för krämiga så det mest smakar dill, majonnäs och creme fraiche men för lite räkor
Efter all julmat känns det helt rätt med en matig gulaschsoppa. Soppan doftar härligt när den står och puttrar på spisen och smakar väldigt gott med alla rotfrukter och kryddor
Även coleslawen är Per Morbergs, och även den är den godaste så det är bara att testa. Dessutom är den enkel att slänga ihop till en köttbit eller en stark korv