På något sätt så förknippar jag denna rätt med Italien, kanske för att dem har mycket citron, eller att jag fått för mig att man äter mycket helgrillade kycklingar i Italien främst Toscana, att den funkar så himla bra med vin, att den känns rustik osv
Lyft ur och lägg åt sidan medan du gör såsen. Servera med riven parmesanost eller pecorino. Ha ner strimlade, soltorkade tomater, sköljda kikärtor, grädde, rivet skal och saft från en citron samt basilikablad
Bryn kycklingfiléerna i resten av oljan i stekpannan och krydda med salt och peppar. Toppa med krasse (vet dock inte vart krassen tog vägen på bilden…)
Det blev väldigt lyckat ihop med kyckling, dragon och citronsmak. Servera med rostad potatis med lite skal kvar, eller som vi gjorde dagen efter, med ris till
Finhacka tomaterna ochbasilikan. ½ kruka färsk basilika. Blandande salladssorter men bland annat ruccola med citronolivolja, vit balsamvinäger, salt och peppar
Ta en stor stekpanna eller wok och värm med olja. Servera med jasminris. Häll på kycklingfonden och lägg i löken och häll på såserna och citronsaften med lite av cecten
En favorit är kyckling som fått koka i kokosmjölk och smaksatts med lime ochbasilika. Det är något speciellt med det söta, sura och salta som möts i många av thailändska rätter
4 4 portioner ris 600 g kycklingfilé 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 3 dl hönsbuljong (vatten + buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 1/2 msk dijonsenap salt och peppar majsstärkelse 1 kruka basilika Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
4 1 gul lök 4 kycklingfiléer 1 msk olja salt och peppar 2 tomater 1/2 kruka basilika 2 dl vispgrädde 1 vitlöksklyfta 3 msk senap, gärna dijonsenap 1 msk soja 4 port ris eller annat gryn Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Blanda i kycklingbitarna och krydda med salt och peppar. Strimla basilikanoch rör ner i såsen. Plocka bort allt kycklingkött från kycklingen och skär det i små bitar
Jag har redan ett liknande recept i arkivet men detta med rikligt med vitlök och en skvätt vin smakar helt annorlunda och lite mer medelhavskt på något sätt
Lägg ner detta tillsammans med vatten, herbamare och dijonsenap. Det sista du gör med såsen är att stavmixa den slät, jag sparade allt utom chilifrukten, den la jag på kycklingen
Börja med att tvätta kycklingdelarna, salta och peppra. Servera tillsammans med ris eller potatis. Härliga smaker från rosmarin och surt och sött från citron och honung
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.