Mina favoriter

Mina favoriter

  • 13 Recept
Mina favoriter
Raggmunkar med stekt fläsk och lingon

Raggmunkar med stekt fläsk och lingon

Raggmunkar är bland det godaste jag vet. Den krispiga kanten och den vackra färgen får det att vattnas i munnen på mig
Busenkel fetacréme

Busenkel fetacréme

En god och enkel röra som kan serveras till kött, fisk eller vegetariska rätter, eller som dipp. Man kan helt enkelt ha den till allt, utom kanske efterrätt
Vitvinszabaione - godis till fruktsallad

Vitvinszabaione - godis till fruktsallad

Om det är så att man tycker att fruktsallad är en alldeles för nyttig dessert så kan man fetta till det lite genom att hälla en god vitvinszabaione på

Smulpaj med äpplen och pecannötter

En riktigt enkel och smarrig kaka. Tar nästan ingen tid alls att göra, men god är den. 1 paj 2 dl mjöl 2 msk socker 100 gr smör 3 stora, syrliga äpplen (jag använder aroma) 1 dl pecannöt 40 gr smör kanel kardemumma 1 dl socker skär äpplena i klyftor och stek den i panna med smör

Bra sås reder sig själv - men ibland behövs lite hjälp

Jag har uppmärksammat att det här med redning kanske inte alltid är en självklarhet. Många känner sig osäkra på hur man ska göra och jag tänkte därför reda (ursäktar ordvitsen) ut begreppen lite
Älgryta med vin och bacon

Älgryta med vin och bacon

Så här när vintermörkret börjar sänka sig är det väldigt gott med en mustig, fyllig och härlig älgryta
Laxroulader med örtfyllning

Laxroulader med örtfyllning

En förrätt som ser lite avancerad ut, men som faktiskt är mycket enkel att göra är laxroulader. Dessutom smakar de fantastiskt gott
Moules och kantareller

Moules och kantareller

Så här gör jag mina musslor. Det bästa med hösten är de fantastiska kantarellerna. Man kan göra mycket kul med dessa svampar, men det absolut godaste är ändå en hederlig vanlig kantarelltoast med gräddstuvade kantareller
Man tager vad man haver

Man tager vad man haver

Igår var mitt kylskåp ett tomt gapande hål och likaså var min mage, men någonting har man ju ändå alltid hemma så efter lite rotande bestämde jag mig för att det fick bli en enkel pasta