Denna enkla rabarberkaka med kardemumma passar perfekt till helgfikat. Rabarberkaka med kardemumma. Smörj en form med avtagbar kant och bröa, gärna med kokos
Om man ska ha helhelg med sina bästa vänner gäller det att baka ordentligt innan. En av de kakor som inmundigades den här gången var en nötfri variant på mina favoritblondies med vit choklad
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggulor vitt och fluffigt med elvisp eller köksmaskin. 200 g mörk choklad (70%)Värm ugnen till 175 grader med varmluftsugn. Rör ordentligt till en smidig smet och tryck ut i botten på en form, ca 30*20 cm med bakplåtspapper (fukta gärna händerna med lite vatten när du trycker ut smeten så är det inte lika kladdigt)
Smält smör och choklad med sockret. Slå en liten del av den varma gräddmjölken över äggsockret och häll sedan tilbaka det i kastrullen med resten av gräddmjölken
Toppa med lite härlig glasyr och ni har en perfekt sockerkaka till fikat. En liten touch av apelsin lyfter verkligen sockerkakan och toppat med lite härlig glasyr kan det inte bli bättre
För en tid sedan fick jag en förfrågan av Ankarsrum (som tillverkar köksmaskiner) om jag ville gästblogga åt dom i samband med deras satsning på glutenfri bakning – det lät som en väldigt rolig utmaning som jag tackade ja till
Spritsa glasyren på cupcakesen och dekorera med en chokladsnäcka och tuttifruttipärlor. Fördela smeten i muffinsformarna, ungefär 2/3 av formen ska vara fylld med smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.