Förbered kakan ca 7 timmar innan servering. Fungerar också bra att förbereda dagen innan. _________________________________________________________________________________
En kladdig superläcker browniebotten med en galet god mjölkchokladkolakräm på toppen. Om man vill ha bottnen mindre kladdig kan man grädda den i ca 35 minuter i stället för 26–30 minuter som det står i receptet
Det är dags att prova ett nytt recept till helgen. Kladdkaka sätter sig fint på höfterna även om man väl inte direkt är rädd att falla ur formen så kan det bli ett bra projekt med barnen
Häromdagen bad mamma om någon långpannekaka. Valet stod mellan silviakaka och kärleksmums. När jag pratade med en vän om det så nämde hon att hon hade ett gammalt recept på kärleksmums som var jätte gott
En klassisk tårta med maräng, smörkräm och choklad som ursprungligen kommer från Ukraina. Tårtan passar utmärkt att göra när man har något kul att fira och vill bjuda på en mäktig och rik tårta
På tisdag är det dags för fettisdagen så har ni inte bakat semlebullar är det hög tid. Jag är mamma och dotter Bergenström trogna och bakar inte bara Annas kanelbullar utan även hennes släta kardemummabullar
Idag kom två kompisar på besök och drack förmiddagskaffe. Den tonåriga dottern hade sovmorgon och jag skulle köra henne till skolan klockan 9, då var den redan färdig kakan
1. Vispa smöret tills det är luftigt, tillsätt florsocker och muscovadosockret, vispa i 3-4 minuter. 2. Knäck ned ägget i smörblandningen och vispa i ca en minut
Hej på er alla bloggläsare. Hoppas ni har haft en lika bra påsk som jag. Här har vi haft härliga vänner på middag, både på Skärtorsdagen och självaste Påskafton
Hemma gjorda Toffifee. Mums. Till 30 st1 dl socker1 dl grädde1 dl sirap1 tsk vaniljsockerca 30 hasselnötter100 g nougat50 g mörk chokladKoka upp grädde, socker och sirap och sjud tills termometern visar ca 120° eller gör kulprovet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.