Efter Österstad. Här tuffade det ändå på bra. Jag skulle ner till cykelhandlaren för att få chims monterade i mina bromsar samt spana på cross - handtag
Stjälp upp mousserna på tallrikar och garnera med dill och vingelé. Så här gör du vingelé. Mal eller mixa den kokta och 100 g av den rökta laxen mycket fint
När jag var barn brukade mamma göra vingelé till finare middagar. Vingelé med råkräm8 personer0,5 dl socker1,5 dl vatten13-14 gelatinblad1 flaska torrt vitt vin3-4 hg blå druvorRåkräm
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter. Hetta upp vin, sherry och fruktspad. Krama ur så mycket vatten som möjligt ur gelatinet och låt det smälta i vätskan
Rabarber- & vingelé – saften av härligt späda rabarber kombinerat med toskanskt vin santo. Här är ett modifierat recept av Nigellas rabarber- och vingelé som blir en vacker nyponsoppsrosa gelé
Sätt ugnen på 190°. Skala rabarbern om det behövs och skär den i 2-3 centimeter stora bitar Lägg bitarna i en stor ugnssäker form, 20x30x5 centimeter blir perfekt
Servera den nyvispade sabayonen till vingelén och häng en klase sockrade vinbär på glasets kant. Fördela vinbären i 6 portionsglas och häll på vingelén så att den nätt och jämnt täcker bären
Stjälp upp mousserna på tallrikar och garnera med dill och vingelé. Så här gör du vingelé. 1. Mal eller mixa den kokta och 100 g av den rökta laxen mycket fint
1. Gelé. Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Värm 1/2 dl av vinet. Ta kastrullen från värmen och lägg i gelatinet och rör om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.