Mina favoriter

Mina favoriter

  • 11 Recept
Mina favoriter
Långjäst bröd med majsmjöl

Långjäst bröd med majsmjöl

Genom att använda kall degvätska och låta degen jäsa länge utvecklas smakerna och brödet blir saftigt, hållbart och får en nästan surdegsliknande smak
Paj med julskinka.

Paj med julskinka.

Ett bra sätt att använda resterna av julskinkan är att göra en god paj. Servera med kokt broccoli och lite sallad som tillbehör
Gotlandslimpa med surdegskaraktär

Gotlandslimpa med surdegskaraktär

Värm vattnet till 90 grader. Häll det över 8 dl rågsikt samt saltet och pomeransen. Knåda ihop till en deg som får stå täckt över natten
Dinkel surdegsbröd

Dinkel surdegsbröd

Baka lite gott syrligt dinkel surdegsbröd i veckan, tog 3 dagar, men den mesta tiden är jästid. När jag bakar bröd nu för tiden försöker jag så ofta det går att använda Wästgötarnas mjöl
Frasigt fröknäcke

Frasigt fröknäcke

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30 x 40cm. Blanda alla frön och kärnor tillsammans med majsmjöl och salt i en bunke
Potatisbakelse

Potatisbakelse

Skala och koka potatisen mjuk i en kastrull med lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen med en potatisstöt
Gunillas knäckiga äppelkaka i långpanna

Gunillas knäckiga äppelkaka i långpanna

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret lägg i havregrynen och låt stå att svälla en stund. Skala och skiva äpplena under tiden, 0,5 cm tjocka blir bra
Rabarbersmulpaj

Rabarbersmulpaj

Sätt ugnen på 180 grader. Tärna margarinet och lägg det i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop till en smuldeg
Chocolate Chip Cookies

Chocolate Chip Cookies

* Jag vägde mina ogräddade kakor, de vägde ca. Dessa amerikanska Chocolate chip cookies är galet goda. De är fullpackade med choklad och de är härligt mjuka, tjocka och en aning sega