Stekt Kycklingfilé. 12 Mars 2016. Grönsaker och Sallad,. Kyckling. Lchf Stekt Kycklingfilé med Coleslaw. Fullt pådrag med brandbilar och poliser, stökade till middagsplanerna igår
Kycklingrätt som liksom blev lite efter vad som fanns i kylskåpet. Gott med varma grönsaker och nu i grilltider kan du grilla både kycklingen och kålen
1 kycklingfilé per pers. / Tid ca 20 minIngredienser. 1 kycklingfilé/pers. (kan steka 4 st i en panna)2,5 dl vatten1 kyckling/köttbuljong1/2 citronsalt o peppar(här använt Webers Kick´n Chicken)Bryn kycklingfiléerna så de får fin färgPressa citronen över och kryddaHäll i vattnet och lägg i buljongtärningenRör runt så buljongen löser sigLägg ett lock på som täcker hela stekpannanLåt stå på svag värme i ca 13-15 minSe till att ösa skyn som finns i stekpannan på filéerna under tiden så de blir saftigaKLART
-) Polentan förberedes dagen innan så att det var bara att steka den, kycklingen lades i marinad dagen innan och ugnsstektes sedan innan servering, så där behövdes ingen direkt kraftansträngning heller
Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, ca 20 min. Låt svalna något. Skala och skär i mindre bitar. Koka haricots verts mjuka i lättsaltat vatten 4-5 minuter
Stekte kycklingfilé och gjorde goda matiga mackor till kvällsmat. Då var köksluckorna ivägskickade för lackering och vi har börjat att måla krön, socklar mm i köket
Tillaga i 200 grader i ca 20-30 min eller tills kycklingen är helt genomstekt. Fredag och heeelg. Idag bjuder jag på ett smarrigt och enkelt recept som passar riktigt bra som fredagsmiddag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.