Det blev ändå ett ganska lyckat försök men nästa gång kommer jag ta mindre mängd mjöl – de blev lite kompakta – men väldigt goda i smaken och surdegen ger den där härliga saftigheten som många vanliga glutenfria bröd inte har
Ta fram en klädd plåt och forma 12 st bollar med väl fuktade händer. Var tvungen att testa min surdegsmix så mixa ihop dessa ikväll, resultatet blev över förväntan
Mjölet jag använde är Chrisbels glutenfria mjölmix som jag skrivit om tidigare (här, här och här till exempel), och som grund använde jag den surdegsgrund som Isabel ger recept på i sin blogg
Smält smör, häll i vatten och olja, värm till 37 gradersmula jästen i en bunke, rör ihop med sirap och saltså att det lösre sig, häll i kesellan och degspadetrör tills det inte är några klumpar, tillsätt äggetoch blanda i resten av ingrediensernaarbeta i maskin i minst 5 minuter, jäs under bakduki 30 minuter, ta sedan upp degen på ett välmjölat bord, degen är jätte lös så man får användaganska mycket mjöl för att det ska bli en någorlundahanterbar deg, men när du fått det så gör du en rulleoch skär i bitar, jag fick till 23 stycken, lägg på bakpapperklädd plåt och låt jäsa ytterligare 30 minuterGrädda sedan i 225 grader i 10-12 minuterLåt dom sedan svalna på galler under bakdukSen är det bara att frossa i nybakta surdegsfrallorOch det som du inte äter upp på en gångfryser du självklart inJag är helnöjd med detta bröd, så det var intesista gången jag bakade det
Lite frallor att ha med på semestern så man slipper börja jaga bröd som barnen kan äta. De naturligt glutenfria mjölmixerna kräver mer vätska eller mindre mjölmängd är min erfarenhet vid det här laget
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Här är recept på Glutenfria frallor. Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet. Låt degen stå och svälla medan du värmer ugnen, i 10 min. Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Forma 6 st platta bröd, pensla med ägg och strö på sesamfrön
Thaisoppa med röd curry och kokosmjölk. Jag gjorde den här soppan för flera veckor sedan medan det fortfarande var kallt och snön låg kvar på marken, men jag tycker det kan vara gott med en varm soppa lite när som helst på året
Vispa några minuter med elvisp till du fått en fin jämn smet. Känn med sticka att de är klara. Vispa sedan i omgångar ner florsockerblandningen varvat med den mjölkersättning du valt i det mjölkfria margarinet
Smula jästen i en bunke och lös upp den med vatten och olja. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med gaffel och låt jäsa i 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.