Tag fisken (som är urtagen och huvudet borttaget på) och skölj den. Lägg fiskeni en smord form. Krydda sen ordentligt med salt, peppar, citronpeppar och fiskkrydda
Ugnsbakad röding. Ett lite mer påkostat vin tycker jag kräver ett lite mer omsorgsfullt dukat bord. Smörj en ugnsfast form och placera rödingfiléernai formen
IngredienserPortioner. 4 600 g små färskpotatisar 1 rödlök 1 röd chili 8 rädisor 1 knippe grön sparris 100 g smör eller margarin 1 dl skurna, blandade örter t ex persilja, gräslök, oregano, rosmarin 1 citronflingsalt peppar 4 ark grillfolie 600 g torskfilé Lägg tilliinköpslistan Trött på att irra runt ibutiken. Kupongen är laddad Kryddkvarnar 10 % rabatt Santa Maria 60-140 g Mer info Ladda kupong
Till varmrätt serverade viröding, som inte bara är en av våra favoritfiskar, utan också en fisk som passar lika bra till vardags som ilite mer festliga sammanhang
Servera rödingfiléntill de ugnsbakade grönsakerna, det pocherade ägget och dillkrämen. Lägg äggulor, citron, dijonsenap, dill och salt i en matberedare och starta mixern
Dela rödingfiléerna på längden, salta och peppra. Skär gösen- eller gäddfiléernaibitar. Lägg dem och salt i en matberedare och mixa snabbt samman till en smulig färs
Strimla kålen halvgrovt. Strimla löken fint. Fräs löken och kålen i en kastrull. Häll på grädden och mjölken så att det täcker, ta inte allt på en gång
Hittar du någon som säljer rödingtill ett bra pris, så slå till på ett par fiskar. Det fasta köttet påminner om lax, men är mindre fett och mindre ”smörigt”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.