Koka risgrynen i vattnet 10 min. Fyll på mjölken och koka ytterligare 25 min. Hacka löken i små bitar. Skär levern och fläsket i små tärningar samt mixa dem tillsammas till puré
/Tobias. Korvkakan. För att få till korvkakan behöver man ha tillgång till en köttkvarn (det går inte att köra det i mixern för då blir det bara geggamoja av alltihopa)
Igår när Tobbe fick leverkaka som jag inte tycker om och inte äter,. SKEDPALT / BLODPALT. 2,5 dl nötblod (1/2 förpackning blod a´ 500 g). 1 1/2 dl vatten. 1/2 fint riven gul lök el lökpulver. 1/2 tsk vitpeppar. Kram//Erica 4 port. 2,5 dl nötblod (1/2 förpackning blod a´ 500 g). 1/2 fint riven gul lök el lökpulver
Blev även en LEVERKAKA. Blanda ner färs,kryddor och lök/bacon i ströbrödsblandningen. LEVERKAKA. Forma stora bollar,typ något mindre än tennisbollar och bryn dom runt om i stekpannan som lök/baconets stektes i
Rör i potatismjölet för att bevara vätskan i korvkakan. Känn med en sticka att korvkakan är klar. Koka upp riset med 1 dl vatten och 1 msk smör och låt koka tills vattnet kokat in
Det blev inte korvkaka som man kanske hade kunnat gissa, utan en helt vanlig sockerkaka. En helt vanlig söndagsmorgon var det dags för lilla korvungen att baka sin första kaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.