Lindt, Marabou300 ml grädde1 nypa havssalt25 gr smörServeras med knapriga och tunna kexKrossa chokladen (det fungerar utmärkt att slå chokladen i diskbänken innan du öppnar upp förpackningen)Koka upp ett vattenbad och ställ en tallrik över (var noga med att vattnet inte når tallriken)Lägg i den krossade chokladen i tallrikenNär chokladen börjar smälta, rör om försiktigt så den smälter jämtHäll i grädden och en nypa havssalt och låt resten av chokladen smälta samman med gräddenRör om igen och när grädden och chokladen har smält ihop till en härlig smet så lägg i smöretSe till att det fördelar sig jämtHäll upp ganachen i 6 cappuccinokopparKLART. -) 1 t
Ganachen ville inte stelna lika snabbt som jag behövde ha den färdig, plus att det var en av årets absolut varmaste dagar, och att spritsa med mina händer som alltid är varma oavsett årstid var inte heller det lättaste
Ställ i kylskåpet medan du gör ganachen. Häll sedan ganachesmeten över cheesecaken. Ganache topping. Häll över till en skål och vispa med elvisp i 10 minuter, då blir såsen tjockare och luftig, detta är nu en ganachesmet
Ganache. Ganache. 3-4 skivor kavring. Bred ut blandningen över kavringen och låt stå i kylen 1-2 h. 2-3 dl ruccola sallad. Häll upp ganachen i 4 glas. 3-4 skivor kavring. 2-3 dl ruccola sallad
Detta är "no bake" choklad-avokado-ganache bars med en krispig chokladkola-botten". Detta är nämligen definitivt en efterrätt - som en kall rawfood efterrättspaj -
Baileysganache. Ganache. Låt kakan svalna helt och bred sedan på ganachen. 10-12 Bitar. Täck bunken men plastfolie och låt den stå i rumstemperatur i 2-3 timmar eller tills den har stelnat lite. Smöra en form ca 22-24 cm i diameter och täck botten med bakplåtspapper
CHOKLAD GANACHE. Spritsa ut smörkrämen och häll över choklad ganache, toppa med en jordgubb och njut. Toppa med en krämig maräng smörkräm (jag använder wilton 2D tyll) och ringla över choklad ganache, Servera med färska jordgubbar eller körsbär. Fyll 3/4 av formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter
200 g blandade nötter. 1200 g mörk choklad ca 50%. 11½ dl Arla Köket® vispgrädde. 12 krm salt. 1Receptet gäller för 40 st 200 g blandade nötter 200 g mörk choklad ca 50% 1½ dl Arla Köket® vispgrädde 2 krm saltGör så här Rosta nötterna i en torr varm stekpanna
Chkolad kaka med Baileys ganache. Ganache Baileys. Lägg på andre delen av kakan o häll på ganachen. 150 g mörk choklad150 g smör ( rump)150 g socker125 g vetemjöl5 äggvitorNypa salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.