Servera med hemmagjord aioli. Ikväll bjöds det på lax här hemma. Lax naturell medsaffransgrönsaker (4 personer)1 citron1 gul lök1 fänkålsstånd4 morötter (eller 2 paprikor om man vill köra LCHF)Olivolja1 kuvert saffran1 fiskbuljongtärning2 dl vitt vin2 dl vatten200g haricots verts600 g lax (4 bitar)HavssaltVitpepparSkala och skär löken i klyftor. Skär laxen i 4 lika stora bitar och stek dem i 4 minuter på varje sida
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Laxen tillagas enkelt i ugnen med ett täcke av västerbottensost, hur gott som helst. Servera med kokt potatis, pressad, mos eller pommes duchesse och grönsaker
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Vi köper alltid Salma Lax i och med att man kan äta den rå utan förberedelser. Det kommer bli en relativt lugnt helg och jag ska försöka hinna med det jag sällan hinner i veckorna, nämligen städa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.