I helgen stoppade vi korv. Eller vi och vi, det var till 100% ett Olof-projekt. Han hade gått runt och ruvat förra veckan på sina korvplaner och skaffat fjälster och allt, och i lördags slog han på stort och malde kött och gjorde egen finkorv
många översteker kyckling med rädsla för salmonella, men med en temperatur över 70 grader så är den risken inte längre aktuellFör mina stora kycklingfiléer tog det ca 15 minuter att nå en innertemperatur på 72 graderLägg dem nu på några lager folie och linda in precis som med oxfilénLåt kycklingen kallna i sitt paket
Recept. Maria E. fre, 2013-08-16 06. 15. 60min. (0). Smält smöret och bryn löken. Krydda fåglarna ordentligt. Lägg dom i grytan och låt de få brynas till en vacker färg
Fisken är köpt på saluhall, vilket garanterar en färsk och god fisk. En riktig svensk klassiker. Mängden salt i lagen stämmer, det ska vara mycket för att fisken skall få tillräcklig sälta
Den här förrätten gjorde jag helgen som va och jag tycker att den blev himla smarrig. Philadelfia ost med vitlök och örter är väl hur användningsbar som hels
Det är roligt att vara tillbaka på jobbet och jag har dessutom fått väldigt trevliga besked från mina båda arbetsgivare så i höst blir det distansplugg där jag ska läsa projektledning och CSR, sen kommer jag jobba deltid som eventmanager på Kilroy och fortsätta jobba på Handelsbanken där mina arbetsuppgifter ska utöka och jag ska ta SwedSec-licensiering
Lördagskvällen närmar sig och ytterligare en god helglunch ligger i magen. Efter en tur på torget kom jag hem med bland annat potatis, jordärtskockor, persilja, färsklök och en bit oxfilé
För mig var en fiskgratäng en bechamelsås, potatismos och kokt torsk, ibland lite pimpad med räkor. Men med lite hjälp ifrån Per Morbergs kokbok "Morberg lagar husmanskost" så blev det ett resultat som man inte skojar bort i första taget
Pilgrimsmusslor på ruccolabädd med jordärtskockspuré, löjrom och skirat citronsmör. En helt underbar förrätt som passar utmärkt till nyår eller den finare festen
Nog för att jag tycker om Baileys men i den här varianten blev det nästan väl bra. Jag tycker att likörer i bakverk ska ge tydlig smak men det får inte ta överhanden och det får inte vara lika "stark" smak som om man hade druckit det
Jag hade snöre runt mina dolmar men jag tror inte att det behövs, de verkade ligga på plats ändå. Om du gillar mangold och har en yta att odla på är det något som jag varmt kan rekommendera
Så håll tillgodo mina vänner. Vill ni veta något komiskt. Ni minns kanske att jag skrev om att Lowe och jag skickat in barnkrysset och att han kallt räknade med att vinna
Här kommer den, den absolut godaste grytan som finns. Grundreceptet och bilden kommer från ICA buffe. Som vanligt gör jag en rejäl omgång när jag väl gör