Kanske borde man ätit något riktigt svenskt som sill och nypotatis, dagen till ära, men eftersom Sverige inte levererar vädermässigt drömde vi oss bort till sydligare breddgrader istället
I en svenskmoussaka använder man potatis istället för aubergin som används i grekisk moussaka, men naturligtvis kan potatisen bytas ut mot aubergin även i det här receptet
Ikväll blev det bland annat dessa små svenska tapas och de var så goda. Fredag, oh happy day. Förutom att jag är trött som få just nu så har dagen varit toppen
Riktig svensk husmanskost det är kålpudding det. =)Vi äter inte så mycket svensk husmanskost i det här hemmet, antagligen för att jag lagar det i mängder på jobbet
Sätt ugnen på 250 grader. Skala och hacka löken. Bryn löken och köttfärsen, strö över mjölet och rör om. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, salt och peppar
Ca 6-7 port. 2 Auberginer (ca 750 g i 1 cm tjocka skivor). 5 stora potatisar, kokta, skalade. och skivade – förkokta är att föredra för att förkorta tillagningstiden
Denna gång i form av en av mina favoriträtter från det grekiska köket, nämligen moussaka. Den här vegetariska moussakan med röda linser istället för köttfärs är helt otroligt god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.