Till lammet åt vi ugnsrostade grönsaker samt en fräsch sås gjord med ingefära och rosmarin. Jag har haft en lugn och skön påsk utan några större måsten
Men när jag klev upp hade det övergått till regn, så när vi åkte i väg var det bara en slaskig sörja på vägarna som senare blev värsta ishalkan med kraftig blåst dessutom
Bryn köttet i två omgångar tillsammans med lök, vitlök och morotsbitar. Mitt första test blev en mör lammgrytamed smaker från Medelhavet, gjort på en lammlägg som jag styckade i småbitar
Smaka av med salt och peppar. Idag kokade jag en kalops i min Crock Pot en slow cooker som fixar underbart god mat med minimal ansträngning från mitt håll
Häll i gräddeoch krydda med salt och peppar. Igår la jag kött i en marinad med lite olika vinsorter som behövde användas upp och i dag fick köttgrytan koka klart
Ett slags slow cooking-verktyg som är tänkt att hjälpa till medoch spara tid i köket. Det följde med ett litet recepthäfte som jag tänkt hålla mig till i början
Börja med att steka upp grytbitarna i lite smör och lägg dem i crockpoten. Red av med maizena. Smakerna från köttet, löken och kryddorna kommer verkligen fram när man kokar den sakta i låg temperatur
Ica Maxi hade billig saffran igår så jag handlade flera paket så senare idag ska jag nog baka något med saffran så att det börjar lukta riktigt gott och jul i huset
Bryn köttbitarna och baconet och lägg ner i grytan tillsammans med alla andra ingredienserna. Idag har vi ätit en jättegod och mustig köttgryta gjord på grytbitar från nöt, rödvin, lök, morot, palsternacka, krossade tomater, vitlök, tomatpuré och svamp
Anledningen till att jag var skeptisk redan i förväg var att jag förstod att det kanske inte var någon bra idé att tillsätta gräddeoch tomatpure redan från början med risk för att det skulle skära sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.