1 dl
oxfond (hemkokt, använd mindre om du använder koncentrat från flaska)
3 dl
vispgrädde
1-2 msk
rödlöksmarmelad
Salt
2 dl
av grädden tillsattes samt lite av marmeladen och detta fick sjuda ihop något för att få fram de runda smakerna i grädden. Avsmakning med salt och sedan någon nypa i taget mat lakritspulver till jag var nöjd. Jag ville inte att lakritsen skulle ta över, bara finnas där lite i bakgrunden och reta smaklökarna ungefär som “vad är det du har kryddat såsen med, jag känner igen smaken men kan inte sätta fingret på vad…”
Värm en större panna med lite rapsolja lägg i potatisenoch stek på medelvärme till potatisen nästan är mjuk, lägg i lökenochsvartkålenoch låt det mjukna medpotatisen
Röra med potatis, lättare för den stressade eller late. Årlig bbq på barnens skola och vi föräldrar uppmanades att ta med något som representerade Sverige
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.