Mina favoriter

Mina favoriter

  • 16 Recept
Mina favoriter
Hummer, hummer......hummerfond

Hummer, hummer......hummerfond

Ja, det blir väl ett naturligt steg i ledet att göra hummerfond av hummerskalen. Sambon var ju ute och drog upp några humrar igår
Torskrygg & smörsås

Torskrygg & smörsås

God kväll på er. Här hos oss fortsätter sjukstugan, barnen är riktigt krassliga. Vincent har ju nästan aldrig varit sjuk innan, men den här gången klarade han sig inte

Saltrulle

Gnid in kötten med saltpeter och socker, låt ligga så i kylen ett dygn. Koka saltlaken och lägg i köttet medan den fortfarande är riktigt varm
Ugnskokt hälleflundra med god sås

Ugnskokt hälleflundra med god sås

Sätt ugnen på 125 grader. Lägg hälleflundrafiléerna i en ugnssäker form. Pudra över vitpeppar och ställ in mitt i ugnen
sjömansbiff i lergryta med rödbetssalsa

sjömansbiff i lergryta med rödbetssalsa

kallt ute och en dunderförkylning tillbringades söndagen i lugnt tempo. Därför valde jag att laga något som praktiskt lagar sig självt
En frusen knölig älgstek

En frusen knölig älgstek

I höstas fick vi en älsgstek av en vän när vi var på min sambos landställe i Dalsland. Härligt, tänkte jag och lade köttbiten i frysen
Tjälknöl av älgstek

Tjälknöl av älgstek

Innan jag träffade min sambo Jimmy hade jag aldrig ätit tjälknöl. Bara namnet i sig var så annorlunda, vad kan detta vara
Tjälknöl

Tjälknöl

Jag försöker begränsa tillfällena och då endast äta kött av bra kvalitet och inte så mycket, eftersom mina leder mår bättre av att äta vitt kött och fisk
Havskatt med kräftor

Havskatt med kräftor

Absolut underbart gott. Måste testas. Det här är ett modifierat recept från ”Stora fisk- och skaldjursboken” av Susanna Tee
Crème Brûlée

Crème Brûlée

Det är ju vansinnigt gott med crème brûlée, men efter att ha provätit sig igenom ett dussintal olika crème brûlée så är inte lika kul och gott längre =) Presis som med crème caramellen laborerar vi i skolan fram det ultimata receptet på crème brûlée
PORTERSTEK

PORTERSTEK

Det är väldigt länge sen jag gjort någon stek, men efter att ha läst fina bloggen Två små kök, så bara måste jag slå till på hennes porterstek och oj vad gott det blev
GRÖNPEPPARSÅS

GRÖNPEPPARSÅS

Superlativen haglade runt matbordet i söndags efter att vi testat Matplatsens grönpepparsås gjorda på just inlagd grönpeppar och rödvin bl a
Oxfilé och potatisgratäng

Oxfilé och potatisgratäng

Krydda oxfilén och lägg den i en påse med grillolja över natten. Stek den hel. När den fått fin färg skiva i centimetertjocka skivor och stek ytterligare om så önskas