Att lägga in frukt i lag är ett bra sätt att kunna äta frukt och bär från trädgården året runt. Perfekt att stoppa i frysen och tina när man blir sugen
kokande vatten och kyl genast ner plommonen genom 1 kg plommon (gärna lite större plommon). kokande vatten och kyl genast ner plommonen genom 1 kg plommon (gärna lite större plommon)
Onsdag har passerat… Ännu ett blogginlägg efter tolvslaget… Känns som minauppdateringar numera tenderar ske efter midnattprecis som igår… Jag har dock mycket att ro i land bakom kulisserna, jag planerar o sitteri telefon och förbereder de ena efter de andra, försöker hinnaikapp kommentarer och mail men nåntinginommig (det dåliga samvete, jag vet ju precis vad det är) säger att det ska inte gå ut över Kryddburken och helt otippat så kommer ”Bättre sent än aldrig” inibilden… Har dock massor kvar att besvara o fixa med, men det är en dag imorgon också
Jag gillartraditioner med tycker samtidigt att det är kul att bjuda på bekanta smaker i nya tappningar, som de här plommonen, inkoktaivin, råsocker, kanel och vanilj
Lägg tillbaksplommonen och låt dem kallna i lagen. Halvera och kärna ur plommonen. vatten, socker, citronsaft, delad vaniljstång och stjärnanisi en kastrull
Dela plommonen på hälften och ta ut kärnan. Fickminsannspringatill svärmors trädgård för att plocka plommon innan jag skulle servera dessa till frukost när jobbarkompisarna skulle komma på besök
Halvera och kärna ur plommonen. Onsdag och redan mitti veckan. Veckorna och dagarna bara rusar förbi. Om två månader är det jul men jag bryr miginte nämnvärt om att det redan har börjat skyltas med guldiga ljuslyktor, glittrande julkulor och frostigt pynt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.