Och det är verkligen inte svårt att göra en egen vaniljsås istället för att använda matbutikens färdiggjorda (eller pulver), konstaterade vi när vi tio minuter senare stod i doftenav vanilj med en färdiggjord varm vaniljsås framför oss på köksbänken
Min lavendel står i full blom. Jag visste att jag någonstans sett recept på lavendeldrömmar. De blir inte lika spröda och sandstormiga som mina vanliga drömmar, men väl värda besväret för en lavendelälskare
För ett tag sedan fick vi leverans av Brobergs fisk med fiskar jag aldrig tillagat bl a ryggfilé av Långa och Marulk så gissa hur sugen jag då var på fisk
Eller ja, köket verkar klara sig fint med att förvara det mesta innanför västen så det är snarare Miss Meister själv som är i desperat behov av koständring
Pensla med lätt uppvispat ägg. Ta i det mesta av mjölet. Spritsa eller klicka i lite av marsankrämen. Platta ut degen i en långpanna , ca 25 x 35 cm , med bakpapper. Grädda i nedre delen av ugnen 20 - 25 min. Pudra med florsocker precis före servering 25 g jäst. 1 dl marsankräm av kokmarsan
Blanda väl och smaka avmed salt och peppar. Passar perfekt till en grillad kyckling tillsammans med en kall sås gjord på örter, crème fraiche, majonnäs och en liten klick dijonsenap
Skiva morötterna ganska tunt och lägg dem i en gryta med olja. ♥ ½ tsk kravmärkt paprikapulver. Skär purjolöken och skölj den noga, lägg i den tillsammans med morötterna
riven fårost blandad med dill, crème fraiche med pressad vitlök i, favorit sylten eller Nutella. När jag var barn brukade hon ofta göra langos, såna mjuka varma och fluffiga friterade vetebröd fyllda med fårost och dill eller med potatismos
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.