Skär skivor, några millimeter breda, av rullen och lägg på bakpapprad plåt. Goda var de, men det blev en enda stor kaka av alltsammans, som jag fick skära i rutor i efterhand
Den är god med sina lite syrliga bär och crème fraiche istället för grädde som fyllning. Vispa upp crème fraichen med florsocker och vaniljsocker detta tar en bra stund först blir det löst och sedan tjocknar det ungefär som grädde, ha tålamod
Jag gillade smaken av tranbär ochingefära, men upplevde nog att den blev i sockersötaste laget och tror därför jag satsar på att ha i tranbären och den syltadeingefära i mitt vanliga fudgerecept nästa år om jag ska göra om den
I mitt jobb som hemkunskapslärare kommer jag hela tiden i kontakt med olika allergier, intoleranser och matregler så lite erfarenhet har jag ju så klart av anpassad kost men det är en annan sak så här i vardagen
I stället för den sedvanliga bröllopstårtan skulle det serveras kakbuffé till kaffet, och eftersom några av gästerna hade olika allergier undrade Hilda om jag kunde tänka mig att bidra med några långpannerutor av allergivänlig sort
Fortsätt med andra deghalvan. Fyllning. Smula jästen i en bunke och häll över lite av mjölkblandningen i så att jästen löses upp, häll i resten av mjölken, kardemumman, saltet och sockret
Perfekt till kålpudding, renskavoch en hel massa annat. Till den Aujulay-inspirerade renskavsgrytan häromsistens gjordes en lingonchutney som egentligen blir mer sylt än chutney
Späd med en aning vatten och pressad apelsin om du tycker det verkar för tjockt. Såååå god till allt möjligt, köttbullar och köttfärsbiffar, fläskfilé, grytor av allehanda slag, vegetariska rätter m m
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.