På lördag kommer vi ha lite julfika här hos oss med några kompisar & deras barn, lite paketöppning i förtid och ”adjö” för en tid då vi alla firar jul på olika håll
Känn med en provsticka – när den är torr är kakan färdig. -) Lagom till adventsfikat bjuder jag här på en riktigt härlig mjukpepparkaka Det tog ett par försök men trägen vinner och till slut hittade jag en variant som passerade sambons kvalitetskontroll med högsta betyg
Förra året så bakade jag den godaste och saftigaste mjukapepparkakan jag någonsin gjort. Hela kakan får också en betydligt tydligare smak av pepparkaka och ihop med creamcheese frostingen är den helt underbar
Känn med en trästicka när kakan är klar ( stickan ska vara torr när man drar ut den ur kakan). Blanda vetemjölet med bakpulvret och kryddorna i en bunke, och sikta ner i äggvispet
Låt kakan stå i formen en stund innan den stjälps upp på galler. Garnera medlingon. Blanda mjöl med bikarbonat och pepparkakskryddor och rör försiktigt ner det i smeten
Min mormor gör en supergod medlingon i. Testa med en sticka, kakan ska vara torr i mitten. Blanda ihop alla de torra ingredienserna och vispa sedan ner det smälta smöret, yoghurten och lingonsylten
Låt svalna något och ringla sedan över kakan. Planerar för fullt inför glöggfikat och kände att jag i år ville testa att göra en mjukpepparkaka istället för de vanliga hårda
Garnera medlingon. Känn med en sticka om den är färdig. 11 dl lingon. 1lingonSätt ugnen på 175 grader. 1Blanda ner vätskan och de torra ingredienserna i äggsmeten, vänd i lingonen. 1Blanda florsocker och vatten till en glasyr och ringla över kakan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.