Hemligheten bakom den här kakans saftighet ligger i att jag har proppat smeten full med mandelmassa. Det som jag älskar med vår och sommarsäsongen är att råvarorna är så färgsprakande
Blanda samman mjöl med bakpulver. Blanda samman den med potatismjöl och fördela det över smeten. Sikta över lite florsocker och garnera med några citronmelissblad strax innan kakan ska serveras
Blanda alla ingredienserna, utom vaniljsockret, till mandelglasyren i en kastrull. Bred ut smeten i en väl smord och bröad form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Bred mandelglasyren över ytan och grädda i ytterligare ca 15 minuter
Tvätta och ansa rabarberstjälkarna, skär dem i små bitar, blanda dem sedan med potatismjölet. Blanda de torra ingredienserna i en skål, och blanda ner i kastrullen tillsammans med äggen
Fortfarand är det gott om rabarber i trädgårdslandet och hos Tant Gul fick jag ett tips på en smarrig rabarberkompott med jordgubbar och en chokladmousse och hos Lina hittade jag ett frästande recept på saftigrabarberkaka, så i helgen har det både kokats och bakats med rabarber
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.