Hallonglass. Sätt ugnen på 175 grader. Tina de frysta hallonen enligt anvisning på paketet. Smörj kanterna i en form med löstagbar kant (ca 24 cm) och kläm fast ett bakplåtspapper i botten
Jag älskar bär och särskilt hallon. Bland de lyckligaste stunderna i livet är när jag står vid en hallonbuske och plockar och äter hallonen direkt från busken… total njutning
Hade du glassmaskin gör du likadant och förvarar den i en burk. Hallonglass 2 portionerCa 250g kokosmjölk (jag använde mig utav Santa Marias)3 äggulor2msk sötströ0,5tsk vaniljpulver1dl hallonVispa kokosgrädden i en bunke, och se till att den stått kall innan och att den känns stum när du skakar den, inte vattnig. Har du glassmaskin funkar det fint att hälla i 10-20min
Mixa och passera hallonen genom en finmaskig sil. Lägg gelantinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter. Värm hallonpurén i en kastrull och lägg i gelantinbladet
Häll smeten i din glassmaskin och följ anvisningarna på den. Gjorde hallonglass innan, givetvis LCHF. Jag valde att stanna min glassmaskin när konsistensen hade fått känslan av mjukglass
Denna hallonglass tillsammans med chokladfluffet blir en oslagbar kombo och det bästa är att den passar lika bra som en god nyttig frukost som den gör som en efterrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.