1 burk tonfisk(köp ingen "ful"-tonfisk). ca 0,5-1 dl majonnäs. 1,5-2 dl riven ost. Grädda mitt i ugnen i 200 grader tills osten smält, ca 5-10 minuter. 1 burk tonfisk(köp ingen "ful"-tonfisk). ca 0,5-1 dl majonnäs. 1,5-2 dl riven ost
Fylld fläskfilé som tillagas i ugnen och en god krämig potatisgratäng till det. Fylld fläskfilé 4 port. ca 12-16 skalade potatisar beroende på storlek. 4-5 dl gräddmjölk el matlagningsgrädde. ca 12-16 skalade potatisar beroende på storlek. 4-5 dl gräddmjölk el matlagningsgrädde
Cheddar-lasange. Gratinera i ugnen på 175 grader ca 15-20 minuter. Lägg det i en form, täck med aluminiumfolie och låt gå i ugnen ca 15-20 minuter. 15-20 minuter
Salt, vit- och svartpeppar. 4 portioner400 g nöt- eller köttfärs. 3 skivor vitt bröd, förslagsvis formfranska. Ställ in i mitten av ugnen och tillaga i 45-60 minuter. 400 g nöt- eller köttfärs. 3 skivor vitt bröd, förslagsvis formfranska
Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylld fläskytterfilé som jag helstekte och serverade med potatisgratäng
Grekisk gyros- eller souvlakikrydda. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 4-5 bitar. Lägg på kött, tomater, gurka, lök och sist 2-3 matskedar yoghurt
Se till att köttet inte får steka för länge eller vara inne för länge i ugnen -då blir det torrt. -) Riset blir oxå mycket finare när man lägger grönsakerna i än om man serverar det vid sidan om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.