Det kan vi tycka var en smula korkat, såhär efteråt då det var väldigt ankelt att laga mat i denKöttfärsrätt i lergryta1 dl havregryn1 msk potatismjöl2 dl vatten750 gram nöt-, älg- eller blandfärs1 ägg2 tsk salt1,5 krm vitpeppar6 st stora potatisar (eller mer beroende på hungerläget)3 st gula lökar4,5 dl grädde4,5 msk kinesisk sojaLägg lergrytan i blöt i 15 minuter
porter men bayerskt eller lager går också bra. Blötlägg lergrytan i ca 15 minuter. Gnid in köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan
Servera inlagda rödbetor eller ättiksgurka och isbergssallad till. Låt grytan stå ca 1½ timme eller tills köttet är mört och potatisen mjuk. 2 msk margarin eller smör. 1 flaska öl (33 cl) + 1½ dl vatten ELLER 5 dl vatten + 1 köttbuljongtärning
Det här är en variant på den traditionella plommonspäckade fläskkarrén. Ursprungsreceptet kommer från Ingrid Erikssons kokbok â€Det goda köket†(ICA Bokförlag, 2010, Foto
Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 1 timme. Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds
En unge, en partner en granne, eller vem som helst som går förbi på gatan. Strö över en näve frysta eller färska lingon, eller skeda i ett par msk lingonsylt
)Men visst har även denna tiden sin tjusning, eller hur. ), kurar ihop oss i soffan under filten och tittar på bra filmer eller läser böcker (kokböcker så klart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.