Porterstek - lätt och gott i grytan med den allra godaste såsen
Två små kök
Två små kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg fransyska
  • 50 cl porteröl (Carnegie t.ex.)
  • 1/2 dl koncentrerad svartvinbärssaft
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • 3/4 dl äkta kinesisk soja
  • 6 hela vitpepparkorn
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 knippe färsk oregano
  • 2 skivade gula lökar
  • 2 morötter i grova slantar
  • 2 hela vitlöksklyftor
  • 2 köttbuljongtärningar
  •  
  • Såsen görs av
  • Silat kokspad
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 4 msk vetemjöl
  • 50 cl porteröl (Carnegie t.ex.)
  • 1/2 dl koncentrerad svartvinbärssaft
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • 3/4 dl äkta kinesisk soja
  • 6 hela vitpepparkorn
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 knippe färsk oregano
  • 2 skivade gula lökar
  • 2 morötter i grova slantar
  • 2 hela vitlöksklyftor
  • 2 köttbuljongtärningar
  •  
  • Såsen görs av
  • Silat kokspad
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 4 msk vetemjöl

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.