Det har ju varit så fantastiska dagar i helgen, så vi har varit ute och rensat där huset stod tidigare och jag har också hunnit drömma om min framtida trädgård
När man har ätit förrätt, varmrätt och det är dags för efterrätten, så är den lagom frusen. Hacka Tobleronen och lägg upp degen på ett lätt mjölat bord
Förutom tunnbrödssnittarna som vi startade med och smördegsflanet som jag gjorde till kräftbuffén så bjöd mamma på sin underbart goda västerbottenpaj med kantareller, svågern bjöd på minirårakor som stektes à la minute med tillbehör som löjrom, knaprig bacon, gräddfil och finhackad rödlök
För att se det på den ljusa sidan så är det bra för mig att vila ett par dagar i och med att jag slitigt ganska hårt på kroppen under så pass lång tid på diet
Häll på vispgrädde ochtillsätt sockret. Koka upp grädden på svag värme, skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna, låt både frön & stång sjuda i några minuter med grädden
Imorgon är det dags att gå till jobbet igen och då börjar vi med en planeringsdag så man kommer att vara rätt trött i huvudet när dagen är slut men det ska bli roligt att börja jobba igen
Strö över krusbär, mandelspånoch hackad vit choklad. Jag har sedan dess hunnit göra kakan ytterligare en gång, då med kokosflingor i stället för vit choklad eftersom jag hade slut på den
Efter att jag och A igår kollat in både julgranar och stjärnor på Ica Maxi och tjuvsmakat på lussekatter fick det blir en julinspirerad efterrätt igår kväll
Här kommer mitt recept på denna rätt som alltså fungerar både som efterrätt, mellanmål ochmiddag. Lät mig inspireras av Jenny häromdagenoch testade att laga en kesokaka, som är som en blandning av ostkaka och pannkaka
Tillvardags blir det mest att jag tar en frukt som mellanmål men på helgerna, när jag har lite extra tid, så är det kul att prova påoch röra ihop något nytt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.