Skär baconet i mindre bitar och hacka löken. Stek lök och bacon några minuter och lägg åt sidan. Stek lövbiffen hastigt i smör på hög värme, nån minut på båda sidor
Börja med att strimla löken och champinjonerna. Bryn det lite lätt och ställ åt sidan. Lägg upp lövbiffen och lägg löken och champinjonerna på ena sidan av lövbiffen
Strimla lövbiffen, dela löken i mitten och skiva den i smala skivor. Fräs lövbiff och lök i en panna, tillsätt svampen (utan spad) samt grädde, buljongtärning, soja och sambal oelek och koka ihop i ca 15 min
Då var det dags för ännu ett av våra (mina) favoritrecept. Jag är mycket förtjust i curry och lite *het* mat så denna rätt är ganska ofta förekommande i hemmet
Tid ca 20 min / 4 pers. / Ugn 175 gr. Ingredienser. 8 skivor lövbiff1,5 pkt mjukost ex. Philadelphia med en smak3 salladslökar10 soltorkade tomatersalt o pepparLägg ut lövbiffarna på en skärbrädaBred på mjukostenFin(grov)hacka de soltorkade tomaterna och salladslökarnaStrö över lövbiffarnaSalta o peppraRulla ihop varje lövbiff och fäst med en tandpetare om det behövsBryn ovansidan (den med tandpetaren upp) ca 30 sek, bara så att de får fin färgVänd dem sedan och ställ in i ugnen i max 10 minDu kan sedan använda den sky som blivit efter köttet i såsenKLART
Hacka löken och strimla lövbiffen, stek i lite smör, så löken blir småmjuk och köttet får fin färg. Häll ned vatten, buljongtärningar, senap och soja och låt koka i ca 5 min
Lövbiff äter vi inte så ofta, lite för att jag tycker att det är svårt att få köttet riktigt bra. Därför blir det oftast så att jag strimlar köttet och bryner till en pastasås
Det här är lätt att göra men det tar en stund innan maten står på bordet. Kanske inte det bästa att dra igång en maträtt som behöver 1,5 till 2 timmar i ugnen en måndag efter jobbet men jag hade orken och lusten så varför inte lite slow food en vanlig måndag