Bovetepizza
mat och lycka
mat och lycka
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl rismjölk
  • 1 morot eller
  • 1 dl aprikospuré
  • 0,25-0,5 dl eko
  • 2 dl boveteflingor
  • 3 dl bovetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 paket krossade tomater
  • 1 st gul lök
  • salt och peppar
  • 1 paket rökt kalkon
  • 1 paket pizzaost
  • 10-15 minuter Sätt på avsvalning i vattenbad.10) När pizzadegen är färdigjäst, kavla ut den på bakpapper på plåten. Är det svårt att kavla – lägg då plastfolie ovanpå degen och kavla tills degen är tunn.11) Sätt in degen på förgräddning i ugnen i ca 10 minuter.12) Lägg på fyllningen, först tomatsåsen, sedan strimlad kalkonskinka och sist riven ost. 13) Sedan in i ugnen i ca 20 minuter eller tills den fått fin färg!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.