Sås med smak av sommar. Sp här i Midsommartider brukar det bli en hel del av både rökt fisk och kött. Som ett gott tillbehör till dem kommer här en av mina Favoriter i Repris
På midsommar åt vi lax, pepparlax för att vara mer specifik. Ofta rör vi ihop en egen hjortronsås som vi serverar till laxen eftersom smakerna passar så bra ihop
4 kycklingfiléer frysta. 1Grillgrydda. 11 liten burk Crème fraîche. 1Hjortronsylt. 1Aromat. 14 kycklingfiléer frysta Grillgrydda 1 liten burk Crème fraîche Hjortronsylt AromatLägg i de frysta kycklingfilerna i kokande vatten
Det där med att blanda i bär i mat är något jag är ytterst förtjust i. Inte bara för att det ser vackert ut på tallriken men även för att det är så härligt att få in lite sötma i maten
Hela rätten består av rökt renstek med hyvlad ost över och hjortronsås, renchops med smörfrästa champinjoner, älgentrcoté med kålrotsjansson och sparrissallad
Gör kantarellerna dagen innan. Fräs svampen i en kastrull tills vätskan kokat in. Koka ihop ättika, socker och kryddor till en simmig lag, tillsätt lök och svamp
Kött, potatis och rödvin = lördag. Här i en lite extra festlig tappning. Morötterna och såsen är tillbehören som verkligen gör rätten, så uteslut dem inte
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.