Idag blev det varmrökt lax med färskpotatis, kokt sparris och en romsås till middag. 2 dl creame fraiche (34%)½ hackad gul lök½ burk röd rom (40g)Rör runt och låt stå kallt innan servering
Låt omeletten ”stå till sig och ”stanna” i konsistens före du kär upp den i portionsbitar. Häll av och lägg ner i ugnsfast form tillsammans med den gröna blasten från en stor purjolök
Varmrökt lax är verkligen gott och passar perfekt med den här potatissalladen av Paolo Roberto. Häll dressingen över salladen och, för att få en välblandad potatissallad med alla ingredienser hela och snygga, skaka skålen försiktigt och häll sedan salladen mellan de två skålarna några gånger
Löken kan du lägga i rå i omeletten eller låta den steka med baconet en stund. Den här ugnsomeletten svänger man lätt ihop och man kan verkligen lägga ner allt mellan himmel och jord
Härligt medomelett eftersom det går att variera hur mycket som helst. Jag hade turen att hitta en bit parmesan i kylen så det blev en kantarell-ochparmesanomelett
Skiva tomaten och bryt isär osten när omeletten börjar sätta sig. I dag blev det en snabblagad omelett till lunch innan jag gräver mig vidare i högarna på kontoret istället för trädgården tyvärr
Sänk värmen något och häll i omelettsmeten. Vispa ihop ägg med grädde, salta och peppra. Rör lite i bottnen så att all smet kommer i kontakt med värmen i bottnen
Igår kväll fick det bli ugnsbakad omelett, med ångkokt broccoli och rökt kalkon. Hej ungefär hälften av det svenska året… Men, en är bland annat omelett, vilket kan tyckas vara-fruktansvärt-trist men som faktiskt är både matigt och väldigt, väldigt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.