Igårkväll bakade jag denna vansinnigt goda, sega, knäckiga paj med hallonoch blåbär. Ja, jag har tjuvsmakat en sked på fredagsfikat redan, ville ju veta hur seg ochknäckig den blev
Den här pajen med havregryn är seg ochknäckig på samma gång och smakar fantastiskt. Blåbär är ett av mina favoritbär ochblåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag
I går var vi bortbjudna på fika till sambons son och svärdotter, så jag tänkte att ja skulle baka något smaskigt att ta medGlutenfritt så klart, hade aldrig prövat denna paj, men den blevklart godkänd av alla som åt den
Lägg bären i formen, pudra över potatismjöl och socker. Smält smöret i en kastrull på spisen, tillsätt grädde och sirap, ta bort kastrullen från spisen
Jag passade på att göra en paj på egenplockade blåbär ochhallon häromdagen. Det lättaste sättet att göra smuldeg är att smälta smöret i kastrull och sedan röra i de övriga indgredienserna
Paj är ju så galet gott och går att variera en miljon gånger. Jag brukar hitta på lite olika varianter på "smulpaj" för att göra det hela lite mer spännande
Blanda ihop vetemjöl, socker, salt och smör, tillsätt vatten, arbeta till en smidig deg, tryck ut i en pajform2. Lägg lingon och blåbär i pajformen, häll över hälften av socker3
Vispa i ägget, blanda med kokosen och kardemumman till en grynig massa. Ställ formen i ugnen i 200 grader tills kokosen är gyllenbrun och hård. 150 g hallonoch blåbär
Det är som att någon står uppe i himlen och häller vatten ur en stor kanna vatten över huset. Svampplockning och bärplockningen som stod på "schemat" får vänta för även om det "inte finns något dåliga väder utan bara dåliga kläder" så finns det ju en gräns för allt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.