Ett knäckigt havretäcke med kolasmak över rabarber och jordgubbar förklarar hur pajen smakar bäst. Lägg rabarber (delad i små bitar) och jordgubbar i den smorda formen
Spritsa ut marängen över rabarbern och bränn av med en brännare. 2 dl skivad rabarber. Koka ihop rabarber och socker (4 msk) i en kastrull tills det blir en krämig massa, häll över digestive smulorna. 2 dl skivad rabarber
Nu är rabarberna väldigt fina och jag har gjort ett par rabarberpajer och bjudit på. De första rabarberna är späda och goda i smaken och med vaniljsås eller en kula vaniljglass smakar det ännu bättre
Till sommarmat räknar jag rabarber, kanske inte serverat med färskpotatis men i lite andra former. Strimla rabarber och rättika snyggt, lägg sedan i isvatten Finhacka örterna och stek sedan brödtärningarna i olja, blanda örter och de gyllene brödtärningarna
Bred på fyllningen och den skurna rabarbern och rulla ihop degen. Rabarberpaj med hasselnötterPajdeg. Lägg rabarberbitarna i pajskalet och bred över smeten
Min underbara paj, måste säga så själv. Den är oslagbar och otrolig god. Finns flera varianter på den HÄR, annars gjorde jag precis denna LCHF paj med kyckling, fetaost och paprika…
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.