Än finns det chans till fina dagar, som gjorda för grillning. Även till söndagssteken kan den passa, istället för äppelmoset, eller till pannbiffarna, eller varför inte till ostbrickan
Vi åt polentan till kycklingfilé, men den är nog god till allt möjligt. Inspirerad av Italien och maten där, snodde jag ihop en krämig polenta, nästan det första jag gjorde när vi landade på svensk mark på lördagskvällen
Den här enkla och lättgjorda, inlagda zucchinin är ett gott tillbehörtilldetmesta. Oftast lägger man kanske in gurka, men har man späd och fin zucchini går det precis lika bra, eller till och med ännu bättre eftersom zucchini har lite mer smak än vanlig gurka
Perfekt sätt att underlätta i vardagen. Servera till nykokt pasta, som tillbehörtill en bit kött, som kanongod grund till en köttfärssås eller som ensamrätt tillsammans med stekt eller kokt ägg och kanske en bit bröd
Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm. Rulla ihop degen från långsidan och skär i 3 cm tjocka skivor – det ger ungefär 16 bitar
Ställ den i kylen tills du skall ha den. 1. Skilj av äggulorna och lägg dem i en bunke. 2. Vispa ihop äggulorna med fransk senap, vitvinsvinäger, salt och några drag från vitpepparkvarnen
Härligt att kunna servera en hel middag med egenodlat/fångat. -) Kanske inte det första man tänker på, att man ska servera Baba ganoush till stekt makrill men det var faktiskt jättegott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.