För mig började det med att jag ville göra en sallad medtonfisk och ägg, lite nicoiseinspirerat. Tonfisken finfördelar jag så att den blandas med allt som är i, på det viset ger den smak överallt
Öppna tonfiskburkarna och - tryck till med locket - så den mesta oljan försvinner. Garnera slutligen hela tårtan med hackad/skuren isbergssllad, räkor, äggskivor, gurkskivor, tomater, citronskivor och dillvippor
salt & peppar. Inlägget Salladswrap medtonfisk, avokado, ägg och keso dök först upp på. Lägg i en fin skål, ät med sked och njut av bra mat för kroppen
Börja med att koka alla ägg. Låt röran stå i kylskåpet medans du förbereder garneringen. Ta sedan fram en bunke och häll i creme fraichen och tonfisken och den finhackade löken
Servera salladen medägghalvor och en yoghurtsås med örter. Jag fortsätter med mina sallader. Tonfisksallad åt mannen och jag ofta för många år sedan, och då innehöll den vitt ris, tonfisk och ärtor/majs/paprika-blandning
Först ut blev stekt tonfiskmed en återkommande favorit, gräslökssås. Jag brukar ofta ha fisk på fredagarna, men det har varit lite si och så med det på sistone, så nu tänkte jag skärpa mig igen
Färsk tonfisk tillagades med inspiration från Jamie Oliver, receptet hittade vi i hans kokbok "Jamie's Matrevolution" där man hittar en hel del enkla och snabba vägar till god mat, både till vardags och till fest
Lägg upp tonfisken direkt på varma tallrikar med tillbehören. Pensla tonfiskenmed olivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligt med havssalt innan grillningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.