Torskryggen i all ära, men den här såsen blev bara såå god. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Hacka löken till såsen och fräs den i smör utan att den tar färg
rikligt med paprikapulver. Vi hade grillade kycklingdelar när vi åt såsen första gången, men sedan dess har vi haft den till både lax, räkor och grillat lamm och den har passat precis lika bra där
Vi körde med en bit lax, men den funkar bra till andra rökta simmare också. Därför kommer det idag ytterligare ett såsrecept i kategorin smarrigt, denna såsen passar ypperligt till fisk och i detta fallet gärna en varmrökt sådan
Såsen kan med fördel även serveras till stekt kyckling. Låt såsen sjuda en stund och servera den varm eller ljummen till kycklingen eller annat kött som legat på grillen
Det vill säga tunnbröd fyllda med sallad, tomat, gurka, fiskpinnar och så den här goda såsen. Låt gärna såsen stå och dra till sig en stund innan servering
Den här har en sötstark, kryddig smak utan rökighet men med hetta från min favoritsås D’Elidas. Dock så ger chilisåsen väldigt mycket smak, inte bara hetta så uteslut den inte helt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.