Recept400 gram viltskav eller annat nötkött(om det är helt kött så låt det var fryst)200 gram trattkantareller1/2 purjolök1 vitlöksklyfta1 1/2 msk vetemjöl2 dl vatten1 1/2 dl grädde1 dl mjölk1-2 msk kalvfond2 msk vinbärsgeléSalt och pepparHacka purjolöken och vitlöken. 400 gram viltskav
Rätten är ursprungligen norrländsk och blir lika god på både lamm, nöt och annat vilt. Just vilt kan överleva länge i frysen eftersom det är så magert, så inga problem om det legat där sedan i höstas
Här hittade jag ett recept som jag ha glömt att blogga om. Riktigt gott blev det. Vad sägs om trattkantareller, vanliga gula kantareller, palsternacka och lingonsylt bland annat
En solig men kall morgon idag, en fin höstdag verkar det bli. Tänkte idag tipsa er om en riktig klassiker, nämligen slottsstek med en riktigt god gräddsås, kokt potatis, kokta morötter, pressgurka och svartvinbärsgelé som tillbehör
2 dl vatten + svamp eller vilt-fond/buljong. Älgfärsbiffar med trattkantarellsås. Äntligen älg. Ja, jag har väntat så på att få äta älgfärsbiffar och nu äntligen fick jag tag på älgfärs
Långkok till middag idag. Min man har mycket att göra på jobbet nu så här hemma är det jag som får stå för matlagningen och idag har jag gått loss på en gryta som ska koka hela en timma
Korv nummer två från korvstonkningen. Gjorde denna korv även förra året då jag testade att röka den, tillsammans med ett älghjärta en stek och en lammbog
Den här veckan var det min tur att bjuda på torsdagslunch på jobbet. Jag valde att laga älgfärsgratäng som jag serverade tillsammans med nybakt bröd och sallad
För ett tag sedan bjöd Mattias på supergod älgfilé med whiskeysås och västerbottenspotatis. Det smakade väääldigt gott och jag håller med Tea som sa "sånt här kött kan vi väl äta flera gånger samma vecka"
vilt. vilt. Om Receptet. Kanongod burgare med älgfärs. Fungerar även med nötfärs. Den lutftorkade skinkan kan bli väldigt salt, så provsmaka så burgaren inte blir för salt
Låter så gott och spännande och då vi har fått lite viltkött ifrån svärfar som vi inte har någon aning om vad vi ska göra med då vi aldrig äter vilt så letade jag upp Per Mobergs recept