Jag tog Kittelbergets Yoghurt och varvade med Grädde, Kanel och rårörda Lingon. Röding och Gräddstuvad Grönkål med Mese 1 Fjällröding 4 blad Grönkål 2 dl Vatten 1 tsk Ekologiskt Buljongpulver 1+1 msk Smör 1 tsk Messmör 1 dl Grädde Havssalt Skär bort den grova delen av stocken på grönkålen, skär resten i bitar. Fräs 1 msk smör med den förvällda kålen nån minut, tillsätt messmör och grädde
En av de bästa rätter jag kan tänka mig är smörstekt fjällfisk. Jag fick en påse med några fina fiskar och en stor påse kantareller, det är verkligen guld värt
Skapligt billig, väldigt god och sprängfylld med nyttigheter. Lite väl finmalen för min smak, och med väl låg kötthalt, men gjord på någorlunda glada grisar i alla fall
Den här levern är riktigt stor, med fina hela bitar. Servera med rårörda Lingon och en färsk Vitkålssallad med Solrosfrön och Senapsvinaigrette Recept se # 1
I söndags kom Håkan hem från veckans matinköpstur med ett stort leende på läpparna, visserligen brukar han ha det efter matshoppingen men denna gången var smajlet extra stort
Vi köpte färsk fin torskfilé som smörstektes till sparris och hemmagjord Hollandaisesås. Vispa ihop äggulorna med vinäger och citron i en mindre rostfri kastrull
Smörstekt torskrygg med rödvinssmör och blomkålspure. Börja med att göra rödvinssmöret. Ansa blomkålshuvudet, dela huvudet i buketter i jämnstora bitar med händerna
TorskKrydda torsken med flingsalt och svartpeppar. Leila börjar med den skinnfria sidan. Servera fisken med brynt smör, färsk riven pepparrot och en citronhalva
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.