Här kommer ett recept på lite söndagsmat som säkert räcker till flera matlådor i veckan. Dessutom är det enkel matlagning som till stora delar sköter sig själv
Låt stå med locket på i rumstemperatur 4 - 6 veckor (mina stod faktiskt nästan 7 veckor). Jag har aldrig i mitt liv gjort likör tidigare, och jag brukar inte precis förespråka starka drycker
Sätt ugnen på 200°C och smörj pajformen. Skala och ta bort kärnhusen på äpplena. Skär i små bitar och lägg i en avlång form (ca 25x20 cm), alternativt en rund form (26 cm)
350g fiskfilé t ex torsk eller kolja1 msk fisksås2 tsk röd currypasta1 msk pressad lime1 krossad vitlöksklyfta4 sulade limeblad1 äggvita3 msk hackad koriandersalt & pepparolja till stekninggröna salladsblad till garneringKör fiskfilé i matberedaren tillsammans med fisksås, currypasta, lime, vitlök, limeblad och äggvita tills det blir en slät smet
Sätt på ugnen på 175 grader. Skölj och skär rabarbern i bitar. Smörj och bröa en långpanna. Vispa samman ägg och socker, rör ner det smälta smöret samt vetemjölet